Laat medewerkers zelf kiezen.

Medewerkers zelf laten kiezen waar ze mee willen werken heeft verschillende voordelen, zoals een hogere tevredenheid en productievere medewerkers. Download ons stappenplan om je te helpen bij de oriëntatie op een juiste strategie.

Laat medewerkers zelf kiezen.

Laat medewerkers zelf kiezen.

Choose Your Own Device verhoogt de tevredenheid van medewerkers.

Choose Your Own Device verhoogt de tevredenheid van medewerkers.

Medewerkers zelf laten kiezen waar ze mee willen werken heeft verschillende voordelen. Er is bijvoorbeeld al langer een tekort aan (goede) werknemers en uit onderzoek van Jamf en IBM blijkt dat werknemers beter presteren en zich prettiger voelen wanneer ze hun eigen apparatuur mogen kiezen. Maar liefst zeven van de tien werknemers geeft aan het liefste met devices van Apple te werken. Dit zorgt er weer voor dat collega’s minder snel overstappen naar een andere baan en het bieden van keuze maakt een organisatie aantrekkelijker voor nieuwe medewerkers.

Nog meer voordelen.

Wanneer je werknemers zelf devices laat kiezen, kunnen ze werken met de software en tools die het werk op hun afdeling het beste ondersteunt. Naast dat dit bijdraagt aan de productiviteit, zal het ook de werknemerstevredenheid ten goede komen. Daarnaast is er veel minder technische ondersteuning nodig, omdat collega’s werken op een systeem dat ze al kennen of waar ze graag mee werken. Een groot voordeel organisaties is dat de inkoopnormen strenger zijn dan bij Bring Your Own Device en Company Owned Personally Enabled, waarmee de informatieveiligheid beter te waarborgen is.

Nog meer voordelen.
Een goede keuzestrategie begint bij goed IT-management.

Een goede keuzestrategie begint bij goed IT-management.

Wanneer je deze strategie overweegt, is het belangrijk om te weten hoe je verschillende risico's tackelt, zoals hoeveel keuzevrijheid je medewerkers gaat geven. Het is belangrijk om hier vooraf over na te denken, want alle devices moeten ook beheerd en beveiligd worden. Daarnaast is het ook goed om te weten welke softwarepakketten je nodig hebt en of deze op alle devices werken. Ook is het draaien van een pilot altijd een belangrijke stap voor de implementatie van een strategie. Door de strategie te testen, tackle je op kleine schaal de kinderziektes, zonder dat het werkproces van de gehele organisatie belemmerd wordt.

CYOD-strategie: 26 vragen en tips.

We helpen je graag met het bepalen van een Choose Your Own Device-strategie. Ons stappenplan, met 26 vragen en tips, ondersteunt je bij de oriëntatie op een juiste strategie en helpt je bij het organiseren van de implementatie.
CYOD-strategie: 26 vragen en tips.