Groeien met Apple van locatie naar locatie.

We nemen je mee langs de geschiedenis van Pro Warehouse, wat begint met drie vrienden en één gedeelde visie. Geen zin om te lezen? Luister dan de bijgevoegde geluidsfragmenten voor een impressie van onze geschiedenis.

Groeien met Apple van locatie naar locatie.

Groeien met Apple van locatie naar locatie.

Groeien met Apple van locatie naar locatie.

Groeien met Apple van locatie naar locatie.

Het verhaal van Pro Warehouse begint met drie vrienden en één gedeelde visie. Door het bundelen van hun ervaring op het gebied van retail, distributie en online verkoop van Apple-producten ontstaat er een krachtige samenwerking. Wat ooit begon met drie vrienden in een garage middenin de Oude Pijp, is inmiddels gegroeid tot een groot, erkend bedrijf met het vertrouwen van vele nationale en internationale organisaties. We nemen je mee langs de geschiedenis van Pro Warehouse.

Het eerste officiële adres.

In november 2006 is het zover. De drie jongens nemen na maandenlang discussiëren, overleggen en plannen (en borrelen) de stap om een bedrijf op te richten. Een bevriende importeur van Hongaarse Champagne is zo vrij om een kantoor- en magazijnruimte beschikbaar te stellen op de Van Ostadestraat 154, in Amsterdam. Het eerste officiële adres van Pro Warehouse is een feit. Het klantenbestand breidt zich gestaag uit. Om nog meer nieuwe klantrelaties te werven wordt al gauw duidelijk dat de vestigingslocatie van doorslaggevende waarde kan zijn. Niet veel later, in februari 2007, lukt het onmogelijke en wordt er een plek bemachtigd aan één van de imposante Amsterdamse grachten. De nieuwe locatie is gelegen aan de alom bekende Keizersgracht, nummer 75. Een prachtig en statig pand met de oh, zo gewenste uitstraling. Het beoogde effect blijft niet uit, de naamsbekendheid van Pro Warehouse neemt in een rap tempo toe en de eerste bijkomende medewerkers worden aangenomen.

Het eerste officiële adres.
Verhuizen wordt onvermijdelijk.

Verhuizen wordt onvermijdelijk.

Vanwege de groeiende, dagelijkse stroom van goederen krijgt het verkeer langs de Amsterdamse grachten het zwaar te verduren. Binnen een mum van tijd wordt verhuizen onvermijdelijk. Pro Warehouse moet door de toenemende omvang en klantvraag op zoek naar een waar bedrijventerrein. Op pakjesavond december 2009 wordt het gehele magazijn van Pro Warehouse na een inbraakpoging vliegensvlug verhuisd naar een nieuwe locatie, gelegen aan de Kuiperbergweg in Amsterdam Zuid-Oost. Een bevriende relatie was zo attent om deze ruimte per direct beschikbaar te stellen. Dezelfde nacht wordt het magazijn in zijn geheel overgezet en de volgende dag worden zaken hervat zoals gewoonlijk. Met het kantoor en magazijn niet langer op dezelfde locatie én de doorzettende ontwikkeling wordt het aannemen van meer personeel onontkoombaar. Een bestelbus wordt aangeschaft en bestellingen met een bestemming in Amsterdam worden door Pro Warehouse zelf bij de klant bezorgd.

Dé Apple Straat.

Na de splitsing van het kantoor en magazijn en de doorzettende uitbreiding wordt in april 2010 een nieuwe locatie gevonden, de Paasheuvelweg 34-C in Amsterdam. Na een handvol verhuizingen in een korte periode en met de aanhoudende groei in het achterhoofd, is de keuze gevallen op een vestiging waarbij eventuele toename van omvang geen probleem is. Met twee en een half keer meer kantoorruimte en een magazijn dat meer dan vijf keer zo groot is, is dit een aanzienlijke vooruitgang. Kantoor en magazijn bevinden zich opnieuw onder één dak en dat werpt zijn vruchten af. Binnen drie maanden na de inrichting van het nieuwe pand wordt 34-D eveneens onderdeel van Pro Warehouse.

Begin 2011 gaat het hard. Ook de Paasheuvelweg 34-A en 34-B worden bijgetekend voor partnerondernemingen. In de jaren die volgen blijft Pro Warehouse groeien en in 2017 komt er een nieuw focusgebied bij. Het aanbieden van diensten. Hiermee kunnen klanten voor zowel hardware als aanvullende diensten en ondersteuning terecht bij één aanbieder. De voordelen worden al snel duidelijk. Er wordt bijna jaarlijks een nieuw pand in de straat bijgetekend om alle (nieuwe) medewerkers te kunnen vestigen.

Dé Apple Straat.
Ook onderdeel zijn van deze mooie reis?

Ook onderdeel zijn van deze mooie reis?

De Paasheuvelweg is tot de dag van vandaag nog altijd de locatie waar Pro Warehouse is gevestigd. Van stilzitten is zeker geen sprake geweest. Begin 2018 behaalt Pro Warehouse de Apple Authorised Enterprise Reseller status. Een grote mijlpaal. Later wordt dit nog aangevuld met andere belangrijke certificaten zoals het Apple Consultants Network en verschillende ISO-certificeringen. Uitgegroeid is het bedrijf ook zeker niet. Met de missie om organisaties te helpen groeien met Apple devices, wordt er continu gewerkt aan nieuwe en verbeterde services. Hierdoor hebben klanten alles wat ze op IT-gebied nodig hebben onder één dak. Want, denk je aan Apple op het werk, dan denk je aan Pro Warehouse.