Flexibel werken met de iPad Pro

De afgelopen maanden zijn mensen over de hele wereld gaan thuiswerken. Wat we daarbij hebben gemerkt is dat de juiste technologie de dag een stuk eenvoudiger maakt. Terwijl de meesten met een laptop werken, is er ook een alternatief: de iPad Pro.

Work From Anywhere

Hoe werkt de iPad Pro als werkapparaat?

De interne hardware en veelzijdige accessoires maken de iPad een goede concurrent voor de laptop. Een iPad is handzaam en gemakkelijk mee te nemen, zodat je overal kunt werken. De nieuwste iPad Pro is verkrijgbaar in een model van 11 en 12.9 inch met schermresoluties van 2.388 x 1.668 en 2.732 x 2.048 pixels (dat is bijna net zoveel als een 16-inch MacBook Pro). Indien je voornamelijk thuis wilt werken, dan is het een goed idee voor de grootste variant te kiezen. Je kunt de iPad Pro dan ook aan een extern beeldscherm koppelen voor nog meer overzicht.

Dat klinkt mooi, maar waarom zou je niet gewoon een laptop gebruiken? Het eerste punt is de prijs, een iPad Pro is namelijk goedkoper dan veel laptops met gelijke functionaliteit, die ook nog eens een stuk zwaarder zijn. Door de naam iPad verwacht je misschien een minderwaardig apparaat, maar de A12Z Bionic-chip maakt de iPad Pro juist sneller dan veel pc-laptops. Het verbeterde design leidt tot hogere piekprestaties en zorgt voor meer uithoudingsvermogen, wat belangrijk is voor veeleisende workflows.

Mac Managed Workplace

Accessoires met toegevoegde waarde

De iPad Pro heeft een solide basis om overal te werken, maar waar je echt toegevoegde waarde mee bereikt is met de accessoires. Veel mensen zijn gebaat bij een Magic Keyboard, waarmee je de iPad heel makkelijk overal neerzet. Het heeft een zwevend design en je klikt jouw iPad Pro magnetisch vast. Het keyboard typt heel prettig én biedt een geïntegreerd trackpad, zoals we van een MacBook gewend zijn. Hierdoor ga je op een heel andere manier met iPadOS werken.

> bekijk accessoires

Apps

iPadOS en macOS lijken steeds meer op elkaar en werken optimaal samen. Je switcht eenvoudig tussen apps en je kunt op je iPhone aan een document beginnen, op je iPad verder gaan en het op je Mac afmaken. Maar ook voor gebruikers die nog geen Apple hebben, is er genoeg winst te behalen. Bijna alle zakelijke applicaties zijn tegenwoordig in de App Store te vinden en je kan eenvoudig samenwerken via cloudapplicaties zoals Dropbox en Microsoft 365.

Voor wie veel van werklocatie wisselt óf graag overal beschikbaar wil zijn, is de iPad Pro de meest flexibele optie.