Flexibel werken met iPad

De laatste jaren zijn mensen anders gaan werken. Productief zijn kan nu ook thuis, onderweg, op kantoor of waar je maar wil. Wat we daarbij hebben gemerkt is dat de juiste technologie de dag een stuk eenvoudiger maakt. Terwijl de meesten met een laptop werken, is er ook een alternatief: iPad.

Hoe werkt iPad als werkapparaat?

Hoe werkt iPad als werkapparaat?

De interne hardware en veelzijdige accessoires maken iPad een goede concurrent voor de laptop. iPad is handzaam en gemakkelijk mee te nemen, zodat je overal kunt werken. iPad is verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren. iPad Pro 12,9-inch heeft zelfs een resolutie die vergelijkbaar is met die van een 14-inch MacBook Pro. Wil je thuis werken? Dan is het een goed idee om een extern beeldscherm koppelen voor nog meer overzicht.

Handzaam en makkelijk mee te nemen

Dat klinkt allemaal mooi, maar waarom zou je dan niet gewoon een laptop gebruiken? Het eerste punt is de handzaamheid. Een iPad is namelijk een stuk lichter dan vergelijkbare laptops. Hierdoor kan je een iPad veel makkelijker overal mee naartoe nemen. Door de naam iPad verwacht je misschien een minder krachtige machine, maar dankzij Apple M2-chip in de iPad Pro is deze juist sneller dan veel pc-laptops. Ook iPad Air, met de Apple M1-chip, doet niet onder voor een reguliere computer. Het verbeterde design leidt tot hogere piekprestaties en zorgt voor meer uithoudingsvermogen, wat belangrijk is voor veeleisende workflows.

Handzaam en makkelijk mee te nemen
Accessoires met toegevoegde waarde

Accessoires met toegevoegde waarde

iPad geeft een solide basis om overal te werken, maar waar je echt toegevoegde waarde mee bereikt is met de accessoires. Veel mensen zijn gebaat bij een Magic Keyboard, waarmee je de iPad heel makkelijk overal neerzet. Het heeft een zwevend design en je klikt jouw iPad magnetisch vast. Het keyboard typt heel prettig én biedt een geïntegreerd trackpad, zoals we van een MacBook gewend zijn. Hierdoor ga je op een heel andere manier met iPadOS werken. Een Magic Keyboard werkt op iPad Pro, iPad Air en iPad (10e generatie).

Apps die samenwerken

iPadOS en macOS lijken steeds meer op elkaar en werken optimaal samen. Je switcht eenvoudig tussen apps en je kunt op je iPhone aan een document beginnen, op je iPad verder gaan en het op je Mac afmaken. Maar ook voor gebruikers die nog geen Apple-devices hebben, is er genoeg winst te behalen. Bijna alle zakelijke applicaties zijn in de App Store te vinden en je kan eenvoudig samenwerken via cloudapplicaties zoals Dropbox en Microsoft 365. Voor wie veel van werklocatie wisselt en graag overal beschikbaar wil zijn, is iPad de meest flexibele optie.

Apps die samenwerken

Bekijk alle iPads

Er is altijd een iPad die aan jouw eisen voldoet. Bekijk alle modellen en vul jouw iPad aan met een ruime keuze aan accessoires.

Bekijk alle iPads