Choose Your Own Device verhoogt de tevredenheid van de medewerkers

Het nieuwe werken brengt een aantal strategische vragen met zich mee, waaronder het faciliteren van de juiste devices die deze manier van werken ondersteunen. Hierbij kan onder andere gekozen worden voor een Choose Your Own Device-strategie (CYOD). In deze blog geven we een korte introductie over Choose Your Own Device. Je leest meer over de voordelen van een CYOD-strategie en we eindigen met een aantal vragen die belangrijk zijn om mee te nemen in je overweging voor een CYOD-strategie.

68% van de werknemers geeft aan dat ze productiever zijn

Bron: Jamf (2018), 'The impact of device choice on employee experience.'

68% van de werknemers geeft aan dat ze productiever zijn
Choose Your Own Device begint bij goed IT-management

Choose Your Own Device begint bij goed IT-management

Niet de keuze voor een device zelf, maar het goed managen, beheren en beveiligen van deze devices legt de basis voor een succesvolle Choose Your Own Device-strategie. Om het gewenste resultaat te behalen, moeten de verschillende besturingssystemen met elkaar kunnen communiceren. Ook een goede software-implementatie en de juiste beveiligingsprogramma's zijn enorm belangrijk. Je kunt werknemers hun eigen devices laten kiezen, maar als de besturingssystemen niet met elkaar kunnen communiceren en de software niet werkt, faalt je CYOD-strategie.

Aan Choose Your Own Device zijn nog meer voordelen verbonden

Werknemers zelf laten kiezen voor Apple of Windows heeft vele voordelen. Wij vertellen je waarom en geven je drie belangrijke voordelen.

1. De juiste software

Wanneer je werknemers zelf devices laat kiezen, kunnen ze werken met de software en tools die het werk op hun afdeling het beste ondersteunt. Naast dat dit bijdraagt aan de productiviteit, zal het ook de werknemerstevredenheid ten goede komen.

2. Minder technische ondersteuning

Door collega's te laten werken met devices en besturingssystemen waar ze gewend aan zijn, krijg je minder klachten en 'onnodige' vragen over de devices. De gebruiker weet waar alle knoppen en instellingen zitten en kan zelf veel issues oplossen.

3. Beter waarborgen van de informatieveiligheid

Een groot voordeel voor de organisatie is dat de inkoopnormen strenger zijn dan bij BYOD (Bring Your Own Device) en COPE (Company Owned Personally Enabled), waarmee de informatieveiligheid beter te waarborgen is.

Aan Choose Your Own Device zijn nog meer voordelen verbonden
Overwegingen voor een Choose Your Own Device-strategie

Overwegingen voor een Choose Your Own Device-strategie

Wanneer je een CYOD-strategie overweegt, is het belangrijk om te weten hoe je de risico's tackelt. Hierbij is het verstandig om als organisatie vooraf het volgende te overwegen:

1. Hoe draagt een CYOD-strategie bij aan de vooruitgang van een organisatie?

Het kan handig zijn om iemand van de board of directors te betrekken om te toetsen of een CYOD-strategie bij de visie en vooruitgang van het bedrijf past. Deze informatie helpt later ook bij de implementatie van de strategie.

2. Hoeveel keuzevrijheid geef je de werknemers?

Kies je voor volledige vrijheid? Dan stijgen de kosten en wordt het lastiger om alle devices goed te beveiligen. Beperk je de vrijheid tot een kleine selectie van devices? Door de standaardisatie dalen de kosten en is het beveiligen een stuk eenvoudiger voor IT.

3. Welke software, online tools en apps worden er gebruikt binnen de organisatie?

Inventariseer alle software, online tools en apps die binnen jouw organisatie worden gebruikt. Check of de tools op meerdere besturingssystemen werken, maar vraag bij twijfel ook zeker aan de leverancier of er  alternatieven zijn.

4. Hoe ga ik de Choose Your Own Device-strategie implementeren?

Het draaien van een pilot is een belangrijke stap voor de implementatie van een CYOD-strategie. Door de strategie te testen, tackle je op kleine schaal de kinderziektes, zonder dat het werkproces van de gehele organisatie belemmert wordt.

Apple naast Windows?

Download gratis 26 vragen en tips ter ondersteuning van de oriëntatie en implementatie van een Choose Your Own Device-strategie. In dit whitepaper wordt een stappenplan gepresenteerd dat je ondersteunt bij het uitrollen van een Choose Your Own Device-strategie.

Apple naast Windows?