Apple naast Windows: efficiënter samenwerken via de cloud

Werken in de cloud maakt het steeds eenvoudiger om een Choose Your Own Device-strategie te implementeren in jouw organisatie. Waar bedrijfssoftware vaak beter op één bepaald systeem werkt, verbindt de cloud moeiteloos Apple met Windows. Het besturingssysteem van een device wordt namelijk steeds minder belangrijk wanneer er gewerkt wordt in veilige, online tools. In deze blog vertellen we wat de voordelen zijn van werken in de cloud en hoe een 'Choose Your Own Device'-strategie hier aan kan bijdragen.

Werken in de cloud geeft een boost aan de productiviteit

Werken in de cloud geeft een boost aan de productiviteit
Vijf voordelen van werken in de cloud

Vijf voordelen van werken in de cloud

Werken in de cloud geeft een boost aan productiviteit. Zolang er een netwerk- of internetverbinding is, kan er wereldwijd gebruik worden gemaakt van de online werkplek. Hierdoor werk je eenvoudig en overal ter wereld, met de apparaten en systemen die je dagelijks gebruikt. Daarnaast kent werken in de cloud nog vijf belangrijke voordelen.

1. Efficiënter samenwerken

Wanneer je werkt in de cloud, kun je met meerdere collega's in één bestand tegelijk werken. Zo kun je een stuk effectiever werken, wordt de samenwerking beter en is er ook een betere efficiëntie in documentbeheer.

2. Veilig én toegankelijk

Cloud werkplekken worden op afstand van security-updates voorzien. Deze updates beveiligen je apparaten tegen serieuze dreigingen zoals ransomware en hacks. Doordat je bestanden in de cloud staan opgeslagen, beschik je altijd over een back-up.

3. Schaalbare flexibiliteit

De werkplekken in de cloud groeien of krimpen met de organisatie mee. Het aantal online werkplekken en de prijs daarvan passen zich namelijk aan de grootte van de organisatie. Zo voorkom je te hoge investeringen in benodigde software en/of hardware.

4. Software automatisch bijwerken

Een werkplek in de cloud vergt nauwelijks onderhoud; de online software wordt automatisch bijgewerkt door de provider. Door het gebruik van clouddiensten hoeft de beheerder minder aandacht te besteden aan de techniek.

5. Milieuvriendelijke impact op onze samenleving

Als je als organisatie in de cloud werkt, dan gebruik je alleen de serverruimte die je nodig hebt. Zo is de zogeheten “CO2-voetafdruk„ een stuk kleiner en werk je milieuvriendelijker. Een goed visitekaartje naar klanten en partners.

Choose Your Own Device en de cloud

Organisaties die werken in de cloud, kunnen uit een aantal 'methodes' kiezen om mobiele apparaten onder hun werknemers te verspreiden. Bij een Choose Your Own Device-strategie (CYOD-strategie) mogen werknemers uit een select aantal devices kiezen die passen bij hun rol in de organisatie.

Het voordeel van Choose Your Own Device is onder andere dat de beveiliging en het beheer van de apparaten in beheer is van de organisatie. Daarnaast beschikken medewerkers over een apparaat dat bij hun taken en werkzaamheden past én dat voldoet aan de individuele wensen.

Met een Choose Your Own Device-strategie heeft jouw organisatie een goed middel om werknemers tevreden te houden en talenten binnen te halen en te behouden. Uit onderzoek van Jamf blijkt namelijk dat werknemers beter presteren en zich prettiger voelen wanneer ze hun eigen device mogen kiezen.

Eén van de grootste bottlenecks voor het implementeren van een Choose Your Own Device-strategie is software die alleen of beter op één bepaald besturingssysteem functioneert. Werken in de cloud en met online tools neemt dit obstakel weg en geeft de werknemer meer mogelijkheden voor het kiezen van zijn/haar eigen device.

De weg naar een succesvolle Choose Your Own Device-strategie

Een Choose Your Own Device-strategie heeft vele voordelen en kan eenvoudiger geïmplementeerd worden wanneer er in de cloud en met online tools wordt gewerkt. Toch komt er bij het uitrollen van een dergelijke strategie veel kijken. In de whitepapaper 'De weg naar een succesvolle Choose Your Own Device-strategie' vind je een uitgebreid stappenplan voor het succesvol implementeren van een CYOD-strategie.

Choose Your Own Device en de cloud

De weg naar een succesvolle Choose Your Own Device-strategie

In deze whitepaper wordt een uitgebreid stappenplan gepresenteerd dat je ondersteunt bij het implementeren van een Choose Your Own Device-strategie.

De weg naar een succesvolle Choose Your Own Device-strategie