Bied technologiekeuze aan, of verlies medewerkers

Denk je dat het bieden van een keuze in technologie voor medewerkers duur is? Bedenk dan eens hoe duur het is wanneer je de keuze niet aanbiedt.

 

Momenteel ervaren we het hoogste talententekort sinds 2007. Het is lastig om aan goede IT’ers, engineers, accountants of managers te komen. Dat terwijl tegenwoordig één op de drie werknemers een millennial is. De toekomst van bedrijven ligt dus bij hen.

 

Hoe trek je het juiste talent aan

Zorg ervoor dat je keuze biedt in apparaten. Doordat medewerkers hun eigen apparaten kunnen kiezen, is maar liefst 78% van de millennials en 68% van de rest van de werknemers effectiever in hun werk. Ook is 37% creatiever en is 35% trotser op het bedrijf waar ze werken. Dit blijkt uit onderzoek van ManpowergGroup, Fortune en HR Drive.

 

Wat kiest de millennial

Millennials kiezen verreweg het meeste voor Apple-apparaten om op te werken. Dit geldt zowel voor computers als voor telefoons en tablets. Tussen PC en macOS kiest maar liefst 72% voor macOS en tussen tablets kiest 75% voor een iPad.

 

De kosten van ontevreden medewerkers

Wanneer medewerkers ontevreden zijn en op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging, dan kost dat de werkgever geld. Volgens de populaire site ‘HR Drive’, kost het maar liefst €13.000 wanneer een medewerker weggaat. Dit bedrag komt tot stand door verschillende zaken te meten, zoals verloren productiviteit bij een openstaande vacature, negatief klantcontact of het verliezen van potentiële leiders of talenten.

 

De algehele impact van apparaatkeuze

Apparaatkeuze heeft een grote invloed op de keuze van een werknemer om bij een bedrijf te blijven. Maar liefst 77% van de werknemers die nu al de keuze hebben, geven aan dat ze ervoor zouden kiezen om bij een bedrijf te werken of te blijven die een soortgelijk keuzeprogramma biedt.

 

Klaar om de werknemerservaring binnen de organisatie te verbeteren?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over hoe je een technologie-keuzeprogramma kan implementeren die je werknemers zal verrassen.

Blijf op de hoogte van het nieuws van Pro Warehouse

Blijf op de hoogte

Volg ons op LinkedIn, Twitter en YouTube en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze aanbiedingen en oplossingen & diensten.
  • twitter - pro warehouse
  • ÿoutube - pro warehouse
  • linkedin - pro warehouse

Dé Apple Authorised Enterprise Reseller van Nederland

Pro Warehouse is al meer dan 10 jaar de zakelijke Apple Authorised Enterprise Reseller van Nederland.
Met 100% focus op Apple in de zakelijke markt zet Pro Warehouse haar kennis en ervaring op het gebied van inrichting, het beheer en de optimalisatie van IT bij bedrijven graag in om te adviseren en te begeleiden bij de keuzes voor de lange en de korte termijn.

Meer over Pro Warehouse
Powered By HVMP Internet Marketing