Apple Device Enrollment Program (Apple DEP) - Pro Warehouse

Apple Device Enrollment Program (Apple DEP)


Aantallen door ons in het Apple Device Enrollment programma gezet (Apple DEP).

16626

Macs

23203

iPhones

38991

iPads

Wat is het Apple Device Enrollment Program (Apple DEP)?

Het Device Enrollment Program (DEP) van Apple maakt deel uit van de Apple Deployment Programs (ADP), waarmee bedrijven en onderwijsinstellingen gemakkelijk iOS- en OS X-apparatuur kunnen implementeren en configureren. Apple DEP biedt een snelle, gestroomlijnde manier om iPads, iPhones en Macs die in het bezit van het bedrijf zijn, te implementeren als deze rechtstreeks zijn afgenomen bij door Apple erkende resellers.

Kenmerken van het Apple Device Enrollment Program

Apple DEP vereenvoudigt de eerste configuratie door aanmelding en supervisie van apparaten via MDM (Mobile Device Management) tijdens de installatie te automatiseren, en u de mogelijkheid te bieden de apparaten op afstand te configureren. Om het proces nog eenvoudiger te maken is het mogelijk bepaalde schermen van de configuratie-assistent over te slaan, zodat gebruikers hun apparaat direct na het uitpakken kunnen beginnen te gebruiken.

Verplichte en vergrendelbare MDM-aanmelding
Uw iOS-devices kunnen vooraf zodanig worden geconfigureerd dat automatische aanmelding bij MDM verplicht is. Met automatische aanmelding garandeert u dat apparaten worden geconfigureerd volgens de vereisten van uw organisatie, en dat alle gebruikers de juiste configuraties op hun apparaten krijgen. Daarnaast kunt u in MDM apparaten van gebruikers vergrendelen ten behoeve van dagelijks beheer.

Draadloze supervisie
Supervisie biedt een hoger niveau van apparaatbeheer voor iOS-devices die eigendom van de organisatie zijn. Via supervisie zijn extra beperkingen mogelijk (zoals het uitschakelen van iMessage, AirDrop of Game Center), en het biedt extra configuraties en voorzieningen, zoals de één-app-modus en het filteren van webmateriaal. Met DEP kunt u de supervisiemodus draadloos inschakelen tijdens de installatieprocedure.

Configuratie op afstand voor IT-afdeling
Grootschalige implementaties van iPad, iPhone en Mac kunnen dankzij DEP probleemloos worden uitgevoerd. Zodra gebruikers hun apparatuur activeren, kunt u accountinstellingen, apps en toegang tot IT-voorzieningen direct draadloos configureren. Voorbereiden van voorzieningen is dus niet nodig, en u hebt geen fysieke toegang tot elk apparaat nodig om de installatie te voltooien.

Gestroomlijnde configuratie-assistent
Met DEP is het voor gebruikers ook gemakkelijker om hun eigen iOS-devices en Macs te configureren. Als u een MDM-oplossing gebruikt om uw apparaten te configureren, helpt de ingebouwde configuratie- assistent de gebruikers het activeringsproces uit te voeren. U kunt de configuratie-assistent nog efficiënter laten werken door aan te geven dat bepaalde schermen kunnen worden overgeslagen.

Direct starten met Apple DEP?

Het proces is eenvoudig: na aanmelding voor het programma loggen beheerders op de programma-website in, verbinden ze een of meerdere MDM-servers aan het DEP-account en koppelen vervolgens specifieke apparaten aan een van de MDM-servers. De apparaten kunnen vervolgens via MDM aan gebruikers worden toegewezen. Als een apparaat eenmaal geactiveerd is, worden de in MDM opgegeven configuraties, restricties of reguleringen automatisch geïnstalleerd.

Apparaten die in aanmerking komen
iOS-apparaten met iOS 7 of nieuwer en OS X-apparaten met OS X Mavericks of nieuwer komen in aanmerking voor toewijzing als deze zijn aangeschaft na 1 maart 2011.

Meld je aan om de implementatie te stroomlijnen.

Voer onderstaande stappen uit om de configuratie van iOS of OS X-apparaten in bedrijfseigendom te stroomlijnen, zodat zakelijke gebruikers snel en eenvoudig aan de slag kunnen. Download de Apple DEP Handleiding voor meer informatie.

Aanmelden

Meld je aan voor het Apple Device Enrollment Program door een account voor Apple Deployment Programs aan te maken en algemene informatie over je bedrijf op te geven.

Accounts aanmaken

Maak extra accounts aan voor de beheerders die verantwoordelijk zijn voor het beheren en configureren van apparaten in bedrijfseigendom.

Koppelen

Maak via de Apple DEP-website een koppeling met je fysieke MDM-servers. Elke MDM-server wordt met tweestapsverificatie veilig geautoriseerd.

Toewijzen

Wijs apparaten, die zijn aangeschaft bij Pro Warehouse, aan je virtuele MDM-server toe op basis van serienummer of bestelnummer. Je kunt zelfs instellen dat nieuwe apparaten automatisch aan een bepaalde virtuele MDM-server worden toegewezen.
Voorbeeld video van de uitrol via Apple DEP

Meer weten over het Apple Device Enrollment Program (Apple DEP)

Neem contact met ons op
of bel

020 - 423 16 53

Oplossingen & Diensten

Samen met onze partners zetten we onze kennis en ervaring op het gebied van inrichting, het beheer en de optimalisatie van IT bij bedrijven graag in om je te adviseren en te begeleiden bij de keuzes voor de lange en de korte termijn.

Management as a Service

Voor een vast bedrag per maand kunnen wij de werkplekken van jullie organisatie beheren. In dit maandbedrag is de Jamf Pro licentie, telefonische support en eenvoudige uitrol van devices inbegrepen.
Pro Warehouse-Management as a Service
Bekijk

Lifecycle Management

Een breed assortiment aan diensten om gedurende de gehele lifecycle Apple apparatuur te ondersteunen. Denk aan de levering, uitrol, beheer, reparatie en inruil.
Pro Warehouse-Lifecycle Management
Bekijk

Dé Apple Authorised Enterprise Reseller van Nederland

Pro Warehouse is al meer dan 10 jaar de zakelijke Apple Authorised Enterprise Reseller van Nederland.
Met 100% focus op Apple in de zakelijke markt zet Pro Warehouse haar kennis en ervaring op het gebied van inrichting, het beheer en de optimalisatie van IT bij bedrijven graag in om te adviseren en te begeleiden bij de keuzes voor de lange en de korte termijn.

Meer over Pro Warehouse
Powered By HVMP Internet Marketing