Apple Business Manager

Beheer de apparaten, apps en accounts van je organisatie.

Apple Business Manager (ABM) is een nieuwe tool waarmee IT-teams op één centrale plek de implementatie van devices kunnen automatiseren, content kunnen kopen en distribueren en de toegangsrechten van alle rollen in hun organisatie kunnen beheren. Omdat ABM naadloos samenwerkt met MDM-oplossingen (Mobile Device Management), wordt het een fluitje van een cent om devices aan te melden, content te implementeren en beheerrechten te delegeren.

 

Het Device Enrollment Program (DEP) en het Volume Purchase Program (VPP) zijn naadloos geïntegreerd in Apple Business Manager. Je beschikt nu dus in één oplossing over alles wat je nodig hebt om iOS-devices, Mac-computers en Apple TV in de organisatie in te zetten.  

 

Jamf Pro voor Apple zakelijk

 

Devices

Het aanmelden van devices maakt nu onderdeel uit van Apple Business Manager, waardoor Apple devices die eigendom zijn van het bedrijf snel en efficiënt kunnen worden ingezet.

 

Je kunt devices automatisch aanmelden bij MDM. De devices hoeven dan niet meer stuk voor stuk fysiek te worden voorbereid voordat ze aan de gebruikers worden gegeven. Zo ben je ervan verzekerd dat iedere gebruiker de configuraties van de organisatie ontvangt zodra zijn of haar device wordt geactiveerd.
Je kunt het configuratieproces voor de gebruikers vereenvoudigen door specifieke stappen uit de configuratie-assistent te verwijderen, zodat de gebruikers snel aan de slag kunnen. En door gebruik te maken van supervisie beschik je voor iOS- en tvOS-devices over devicebeheeropties op een hoger niveau, zoals niet-verwijderbare MDM-voorzieningen.
Je kunt standaard-MDM-servers op een eenvoudigere manier beheren door een standaardserver in te stellen op basis van het devicetype. En het is nu ook mogelijk om iOS-devices en Apple TV’s handmatig via Apple Configurator 2 aan te melden, ongeacht de manier waarop je ze hebt gekocht.

 

Content

Met het onderdeel ‘Apps and Books’ (Apps en boeken) van Apple Business Manager wordt het voor organisaties gemakkelijker om content in bulk aan te schaffen. Of de medewerkers nu met iPhone, iPad of Mac werken, je kunt ze prachtige, kant-en-klare content bieden via flexibele en veilige distributie-opties.


Je kunt kant-en-klare apps, boeken en apps op maat in bulk kopen. Je kunt heel eenvoudig app-licenties overzetten naar een andere locatie en licenties delen met andere gebruikers binnen één locatie. Je kunt een gecompileerde lijst van de aankoopgeschiedenis bekijken, met daarin onder andere het aantal licenties dat via MDM in gebruik is.
Je distribueert apps en boeken rechtstreeks naar beheerde devices of geautoriseerde gebruikers, en houdt eenvoudig bij welke content aan welke gebruiker of welk device is toegewezen. Met beheerde distributie heb je het gehele distributieproces onder controle, terwijl de apps volledig bedrijfs eigendom blijven. Apps die niet meer nodig zijn op een device of voor een gebruiker, kunnen worden ingetrokken en opnieuw worden toegewezen binnen de organisatie. 
Betalen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met creditcard of via een inkooporder. Organisaties kunnen rechtstreeks bij Pro Warehouse volumekrediet kopen voor bepaalde bedragen. Dit wordt vervolgens elektronisch overgemaakt naar de accounthouder als Store-tegoed. 
Je kunt een app distribueren naar devices of gebruikers in elk land waar de app beschikbaar is, zodat de apps ook internationaal kunnen worden gedistribueerd. Ontwikkelaars kunnen hun apps in meerdere landen beschikbaar maken via het normale App Store-publicatieproces.

 

Rollen

Met Apple Business Manager kun je accounts instellen die de organisatie in eigendom heeft en beheert voor extra beheerders. Ook zijn er een paar wijzigingen aangebracht in de rollen die je aan de gebruikers toewijst.

 

Je kunt extra accounts toevoegen voor het beheren van devices of content, rechten delegeren en gemakkelijk verantwoordelijkheden overdragen als iemand de organisatie verlaat.

Je kunt rollen binnen Apple Business Manager op een gedetailleerd niveau toewijzen, waardoor je aan bepaalde mensen of locaties rechten kunt toekennen voor het beheer van devices of content.

Je kunt gebruikersaccounts deactiveren en verwijderen, zodat de geselecteerde gebruikers niet meer kunnen inloggen.

 

In Apple Deployment Programs had de ‘agent’ het hoogste toegangsniveau. De agent kon algemene voorwaarden accepteren namens de organisatie. Deze rol wordt nu ‘beheerder’ genoemd. De organisatie mag maximaal vijf beheerders hebben in Apple Business Manager. In Apple Deployment Programs waren er beheerders (admins) voor het DEP en het VPP. In Apple Business Manager heet deze rol nu ‘manager’. Wanneer je een upgrade uitvoert, worden DEP-beheerders omgezet in ‘devicemanagers’ en VPP-beheerders in ‘contentmanagers’. Iedere beheerder van Apple Deployment Programs die andere beheerders kon instellen, is nu een ‘personenmanager’. 

Aan de slag met Apple Business Manager 

Upgraden naar Apple Business Manager

Als je organisatie al is aangemeld bij Apple Deployment Programs, kun je upgraden door in te loggen bij deploy.apple.com met je agent-account van Apple Deployment Programs en de instructies op het scherm te volgen. De upgrade neemt slechts enkele minuten in beslag. Na de upgrade beschikt Apple Business Manager over alle accounts, MDM-servers, devices, servertokens, devicebestellingen en andere gegevens die bij je account horen.

 

Aanmelden bij Apple Business Manager

Aanmelden is heel gemakkelijk en kost slechts enkele minuten. Je kunt Apple Business Manager dan ook snel in gebruik nemen. Elk bedrijf kan aan het programma deelnemen, vooropgesteld dat het voldoet aan de algemene voorwaarden voor de dienst. Apple behoudt zich het recht voor te bepalen of een organisatie in aanmerking komt voor het programma.

 

Om aan de slag te gaan, volg je de online-aanmeldingsprocedure en geef je informatie op over je organisatie, zoals de bedrijfsnaam, het telefoonnummer en een geldig D-U-N-S-nummer. Dun & Bradstreet (D&B) kent aan erkende bedrijven een D-U-N-S-nummer toe en slaat deze nummers op in een database.

Meer weten over Apple Business Manager

Neem contact met ons op
of bel

020 - 423 16 53

Dé Apple Authorised Enterprise Reseller van Nederland

Pro Warehouse is al meer dan 10 jaar de zakelijke Apple Authorised Enterprise Reseller van Nederland.
Met 100% focus op Apple in de zakelijke markt zet Pro Warehouse haar kennis en ervaring op het gebied van inrichting, het beheer en de optimalisatie van IT bij bedrijven graag in om te adviseren en te begeleiden bij de keuzes voor de lange en de korte termijn.

Meer over Pro Warehouse
Powered By HVMP Internet Marketing