Choose Your Own Device

Laat de medewerkers zelf de laptop, telefoon of tablet kiezen die zij willen gebruiken

Thuis hebben steeds meer mensen tablets of smartphones, die ze liever ook op het werk gebruiken. Ze zijn de interface en manier van gebruiken immers al gewend en hoeven dan geen nieuwe OS te leren. De meeste organisaties kiezen uit een select aantal devices waaruit de medewerkers mogen kiezen.

 

CYOD: een voordeel voor werknemer én werkgever

Met Choose Your Own Device kiest de gebruiker zijn of haar eigen device binnen de kaders die de organisatie heeft vastgesteld. De gebruiker kan het apparaat vervolgens zowel zakelijk, als privé gebruiken. Een voordeel voor de gebruikers, want die mogen zelf kiezen welk apparaat zij het prettigst vinden werken. Daarnaast hoeven ze geen tweede telefoon of tablet meer mee te nemen.

 

Alle verkiesbare modellen zijn vooraf door de organisatie goedgekeurd en voldoen dus altijd aan de functionele eisen die aan een apparaat gesteld worden. Daarnaast is het bijvoorbeeld mogelijk om voor apparaten te kiezen met dezelfde aansluitingen. Dan kan een organisatie ervoor zorgen dat elke flexwerkplek of vergaderruimte compatibel is, wat betekent dat werknemers overal hun werk kunnen doen. Een flexibele werkomgeving bevordert creativiteit en probleemoplossend vermogen, een groot voordeel voor de organisatie.

 

Beheersbaarheid

Doordat er vooraf een vastgesteld aantal devices is goedgekeurd waaruit de gebruiker kan kiezen, blijft het aantal verschillende devices beperkt. Meestal wordt er gekozen om één OS aan te bieden. Hiermee blijft het gemakkelijk om alle verschillende devices te managen in een MDM-server.

 

Beveiliging

Het is tegenwoordig niet meer de vraag óf medewerkers gebruik maken van een smartphone om toegang te krijgen tot zakelijke gegevens, maar hoe. En is dat met een privé-telefoon wel veilig? Bij de selectie van aan te bieden apparaten is het al mogelijk om te kijken naar beveiliging en of de apparaten compatibel zijn met de beveiliging, de coderingsproducten en –protocollen van de organisatie.

 

Gebruiksvriendelijk CYOD-portal

Wij zetten een op maat gemaakte portal op, waarin de vooraf bepaalde devices worden aangeboden. Hier kunnen medewerkers gemakkelijk zelf bestellen, waarbij ze gebruik kunnen maken van eventuele kortingen.

 

Combineren met Device Management

Het CYOD-portal kan worden gecombineerd met Mobile Device Management en het Apple Deployment Program. We kunnen helpen bij het gehele proces van apparaatkeuze, uitrol, beveiliging en het beheer van de verschillende devices.

 

 

Ik wil meer weten over Choose Your Own Device (CYOD)

Neem contact met ons op
of bel

020 - 423 16 53

Dé Apple Authorised Enterprise Reseller van Nederland

Pro Warehouse is al meer dan 10 jaar de zakelijke Apple Authorised Enterprise Reseller van Nederland.
Met 100% focus op Apple in de zakelijke markt zet Pro Warehouse haar kennis en ervaring op het gebied van inrichting, het beheer en de optimalisatie van IT bij bedrijven graag in om te adviseren en te begeleiden bij de keuzes voor de lange en de korte termijn.

Meer over Pro Warehouse
Powered By HVMP Internet Marketing